Mann som smiler med hav i bakgrunn. Foto

Intervju med rådgiver Peter Holm

Kan du fortelle litt om bakgrunnen din?

Jeg startet mitt oppdrettseventyr i 2017 i Lerøy Midt som driftstekniker og tok fagbrev der. Etter 5 år gikk jeg over i en driftslederstilling i Erviks Laks og Ørret, før jeg fant veien til Spillfree.

I tiden før oppdrett jobbet jeg i Telekom og Telia som kundekonsulent, selger og leder. Jeg har også noe erfaring som leder innen retail og dagligvare. I mine yngre år tok jeg tømrerfagbrevet og jobbet som tømrer i Skanska i en 5 års tid. Så jeg har en variert bakgrunn, og det tror jeg kan komme til nytte i jobben min i Spillfree.

Ved siden av jobb studerer jeg Ledelse Sjøbasert Akvakultur på THYF (Trondheim Høyere Yrkesfagskole). Dette er et studie der ledelse, biologi, produksjonsplanlegging, kvalitetssystemer og HMS er sentrale temaer. Studiet legger et godt grunnlag for en helhetlig forståelse for samspillet mellom teknologi, biologi, miljø og samfunn. En kjempefin ordning for oss som i ung alder valgte en annen studieretning, men som i voksen alder fattet interesse for oppdrettsnæringen og ønsker kompetanseheving utover fagbrev.

Hva var det som trigget din interesse for en jobb i Spillfree?

Min interesse for Spillfree går flere år tilbake i tid og til tiden Spillfree kom inn for å bidra til en optimalisering av foringen i Lerøy Midt da Lerøy Midt var i oppstartsfasen på tilvekstsenteret sitt på Jøsnøya. Ekspertisen, kompetansen og den brede erfaringen og utdanningen det er innenfor Spillfrees vegger gjorde det veldig fristende å sjekke ut muligheten for å kunne bli en del av Spillfrees videre reise.

Hvilke oppgaver ligger i den rollen du skal ha hos oss?

Jeg har gått inn i rollen som kunderådgiver og skal i korte trekk ved hjelp av videodokumentasjon og foringsanalyser optimalisere foringsprestasjonen og bidra til en bærekraftig akvakulturproduksjon i dialog med våre kunder

Hvordan har de første ukene i jobben vært, og hva er høydepunktet for deg så langt?

Så langt har det gått over all forventning! Fantastiske kollegaer har virkelig sørget for en pangstart. Et mer inkluderende arbeidsmiljø hvor erfaringen og kompetansen til den enkelte virkelig står til alles disposisjon så vi sammen løfter fôringen til våre kunder til nye høyder skal du nok lete lenge etter. Så jeg har store planer om å kraftig utnytte og ta til meg så mye som mulig av den kompetansen som ligger i gruppen, ikke mist våre analytikere som studerer biologi, kybernetikk, robotikk og havbruksingeniør ved siden av jobb.

Høydepunktet så langt må være velkomsten og inkluderingen i gruppen. Kunne ikke håpe på en bedre start.

Hvilke ferdigheter og erfaringer tilfører oss, og hvordan tror du at du kan bidra til vår suksess?

Jeg kommer inn med en del erfaring, både som selger, kunderådgiver og ikke minst den praktiske erfaringen fra oppdrett. Og kan gi en innsikt i arbeidshverdagen til våre kunder og de som hver dag går på jobb for å høste det biologiske potensialet svømmer rundt i merden. Og i en næring som dette hvor utviklingen virkelig har skutt fart er det avgjørende med et godt samarbeid med den enkelte fôrer å synliggjøre potensialet som ligger i en mer bærekraftig produksjon. Og i en slik setting tror jeg at jeg med min bakgrunn og erfaring har noe å bidra med, og det ser jeg virkelig fram til.

Hvordan tror du rollen din vil utvikle seg i selskapet i løpet av de nærmeste årene?

DET er et spennende spørsmål og er det noe jeg er helt sikker på, så er det at i Spillfree så får du lov til å utvikle dine talenter og kreativitet. Og med den farten det er i utviklingen i næringen og alt det spennende som skjer i Spillfree i disse dager, så er jeg overbevist om at uansett hvilken retning min rolle i selskapet utvikler seg så har ikke bare jeg, men alle oss i Spillfree noen veldig spennende år framfor oss.

Hvordan holder du deg oppdatert på de siste trendene og utviklingen i bransjen?

Som alle andre bruker jeg nettverket mitt i næringen aktivt og prøver så godt det lar seg gjøre oppdaterer meg med den informasjonen som finnes. Linkedln og diverse nyhetssider for næringen på nett brukes flittig.

Avslutningsvis, hva gjør du når du ikke er opptatt av å hjelpe våre kunder til å lykkes med fôringsoptimalisering?

Da går tiden med til mye av det samme som mange andre, prøver å koble av med en kopp kaffe i sofaen før bikkja maser om lek og tur. Ellers er jeg glad i å dra ut i marka og skulle ønske jeg tok meg mer tid til det. Også prøver en å sette av nok tid til venner og familie og bidra noe hjemme, men får som regel høre at jeg står i veien og at det er mer effektivt om samboer tar seg av husarbeidet. Så helgene går stort sett i å lade batteriene for en ny arbeidsuke.

null
Lidenskap for teknologi og akvakultur?
Vår visjon er å være en verdensledende leverandør av beslutningsstøtte knyttet til
fôring og biologisk optimalisering innen akvakultur. Spillfree er derfor avhengig
av dyktige og motiverte ansatte, og vi er alltid ute etter dyktige hoder.
LES MER