Dame som smiler med hav i bakgrunn. Foto

Samtale med Marianne Fon, vår administrasjons- og markedskoordinator

Denne samtalen er med Marianne Fon. Hun startet opp i Spillfree 1. august 2023. Benytt anledningen til å bli litt mer kjent med Marianne.

Hvilken rolle skal du ha i Spillfree?

Jeg skal jobbe som administrasjons- og markedskoordinator og sørge for og hjelpe til med at vi får synliggjort oss på en god måte. I tillegg skal jeg ha noen oppgaver innenfor administrasjon og HR. Vi er en organisasjon som har vært i stor vekst de siste månedene og da blir det også behov for systemer, struktur og mer intern oppfølging.

Hvordan vil kundene merke at du har startet i Spillfree?

Spillfree er allerede godt kjent i markedet og det er gjort et solid arbeid innenfor salg og marked frem til nå. Forhåpentligvis vil kunden merke at vi har fått enda flere ressurser innenfor salg og marked som jobber sammen for å spre kunnskap om hvordan oppdretteren kan forbedre fôrprestasjonene. I tillegg ønsker vi å ha enda sterkere tilstedeværelse i markedet og være synlig i ulike kanaler, på messer og konferanser. Med flere ansatte og med flere som jobber bak i kulissene vil også de som jobber med kundeoppfølging få mer tid til å sørge for at våre eksisterende kunder blir fulgt opp og er fornøyde.

Hva har du gjort tidligere i din karriere?

Jeg startet min karriere i Superior Systems i 1998 som innleid sekretær, men fikk etter kort tid fast jobb som markedskonsulent. Her fikk jeg være med på en spennende reise med fusjoner og oppkjøp. Fra å starte som ansatt nr. 13 i et lite, lokalt selskap til å avslutte i AKVA group etter 10 år med 800 ansatte i hele verden. Etter dette har jeg stort sett holdt meg til havnæringene og bl.a. vært 11 år i SINTEF Ocean som kommunikasjonsrådgiver. Da jeg startet i Spillfree kom jeg fra Multiconsult hvor jeg også fikk bidra i deres markedsarbeid innenfor havbruk.

Hva gjorde at du valgte å starte i Spillfree?

Jeg kjenner flere av de ansatte og hadde et godt inntrykk av bedriften. Det å få være med på å bygge opp et forholdsvis ungt selskap er veldig spennende og når jeg fikk et tilbud om å jobbe innenfor markedsføring og administrasjon var det fristende å slå til.

Hva er det som gjør oppdrettsbransjen interessant for deg?

Oppdrettsbransjen har blitt «hjemme» for meg etter 25 år i næringen. Og det er en viktig næring. Verden vokser og vi trenger mer mat – og nettopp derfor er det fint å jobbe i en bransje som produserer noe vi har behov for, og som i tillegg er sunt. Næringen består av utrolig mange dyktige og kunnskapsrike folk som hver dag jobber for at den skal bli enda bedre og mer bærekraftig. Etter tre dager på Aqua Nor er det ikke vanskelig å forstå hvor stor og viktig denne næringen er. Dette er det utrolig spennende å være en del av.

Hvordan holder du deg oppdatert på trender som påvirker din rolle?

Jeg holder meg oppdatert ved å lese bransjenytt innenfor kommunikasjon og markedsføring, snakke med tidligere kollegaer og delta på kurs og webinarer. Trender innen markedsføring og digital kommunikasjon er i stadig endring så det er greit å følge med på hva som skjer, men hovedprinsippene for god kommunikasjon har ikke endret seg så mye siden jeg studerte.

Kan du gi tre grunner til at kunder skal velge et samarbeid med oss?

  1. Spillfree leverer ikke bare software og opplæring av denne, men vi er også rådgivere for våre kunder på fôroptimalisering.
  2. Vi har er mange ansatte med faglig tyngde både teoretisk og praktisk og med mange års erfaring fra bransjen.
  3. Vi har ansatte som er opptatt av kunden. Hos oss får kunden personlig oppfølging av faste kunderådgivere.

Hvilke interesser har du utenom jobben?

Her er jeg kjedelig og gjør som «alle» andre. Jeg er veldig glad i å være sammen med venner, reise og være på tur. Jeg liker meg i fjellet både sommer som vinter og stortrives på hytta. Her kan jeg både stå på ski, gå og løpe i fjellet. Ellers har jeg hund, trener litt, strikker, leser og er glad i fotografering.