Bilde av dame i kontorbygg.

Bli kjent med kunderådgiver, Martha Opsal

Martha har jobbet deltid i Spillfree ved siden av studiene siden sommeren 2022.
Nå er hun ferdig utdannet havbruksingeniør og ansatt som kunderådgiver.

Kan du fortelle litt om din utdanningsbakgrunn og hvordan den har forberedt deg på rollen hos Spillfree?
Jeg er utdannet Havbruksingeniør. Utdanningen har gitt meg en bred forståelse for næringen, og har lært meg å se sammenheng mellom biologiske og tekniske utfordringer samt få en innsikt i teknologiske utviklinger. Dette er tematikk som jeg kommer til å ha nytte av i stillingen som kunderådgiver. Det å komme inn som nyutdannet i en bransje som er i stadig utvikling er veldig spennende, og jeg gleder meg til å ta del i videre utvikling.

Hvordan har overgangen fra å være deltidsansatt under studiene til nå å være fulltidsansatt hos Spillfree vært?
Overgangen fra deltidsansatt til fulltidsansatt har gått veldig fint. Arbeidsoppgavene er stort sett de samme som jeg hadde da jeg jobbet deltid, med noe mer ansvar selvsagt. Jeg er såpass godt kjent med rutiner innad i bedriften at arbeidshverdagen flyter godt. I tillegg har jeg kolleger innad i leveranseteamet som er flinke til å delegere ansvar og arbeidsoppgaver.

Hvilke ferdigheter fra studiene dine har vært mest verdifulle i din nåværende rolle som analytiker og kunderådgiver?
De mest verdifulle ferdighetene fra studietiden som jeg tar med meg inn i arbeidslivet er kanskje det å kunne jobbe selvstendig og samtidig ikke være redd for å be om hjelp når utfordrende situasjoner oppstår. Når det kommer til en kunderelasjon tror jeg at egenskapen ved å tenke kritisk kan komme godt med. I tillegg har studiene forberedt oss på å kunne gi og motta gode tilbakemeldinger på jobben som er gjort.

Hva var det som gjorde at du valgte å starte din karriere hos Spillfree?
Da jeg sommeren 2022 søkte på sommerjobber dukket det helt tilfeldig opp en utlysning fra Spillfree. På denne tiden hadde jeg ikke hørt noe om bedriften, men etter å ha lest meg opp syntes jeg dette var spennende så jeg søkte på jobben, og nå sitter jeg her. Etter å ha jobbet deltid siden sommeren 2022 har jeg virkelig sett nyttigheten av det vi driver med, og setter veldig stor pris på å kunne få lov til å fortsette å være en del av teamet i Spillfree.

Hadde du noen interesse eller bakgrunn innen fiskeoppdrett før du begynte hos Spillfree?
Mitt første møte med havbruksnæringen var da jeg fikk sommerjobb hos Lerøy Midt i 2020. Jeg hadde en bratt læringskurve, og opplevde fort mestring i jobben. Etter dette bestemte jeg meg for at dette var en næring jeg ville bli en del av, og startet utdanningen som Havbruksingeniør i 2021.

Hvordan påvirker Spillfrees fokus på bærekraft ditt arbeid?
I rollen som analytiker og kunderådgiver jobber vi direkte med å hjelpe kundene våre med å minimere fôrspill og utnytte fôret på best mulig måte.

Hvilke faglige mål har du satt for deg selv det kommende året hos Spillfree?
Ved å jobbe i Spillfree ønsker jeg å kunne utvikle meg mest mulig, ikke bare når det kommer til det faglige, men også som menneske. Og jeg føler at Spillfree er den perfekte arenaen for nettopp dette da vi er et team bestående av mennesker med veldig variert bakgrunn.
Jeg håper at kunden kan se nyttigheten av meg og min rolle, og ønsker å hele tiden kunne fungere som en sparringspartner. Jeg ønsker å kunne ha et kundeforhold hvor kunden kan se på oss som en del av deres team.

Hva liker du best ved å snakke med kunder og hva anser du som de største utfordringene?
I kundeforhold synes jeg det er spennende å diskutere ulike utfordringer og hvordan man kan gjøre fôringshverdagen enklere.

Hvilke interesser har du utenom jobb? Hva opptar fritiden?
Utenfor jobb setter jeg veldig stor pris på å tilbringe tid sammen med familie og venner. Denne tiden blir brukt til alt fra hyggelige middager, turer i naturen, trening, rolige kvelder hjemme på sofaen eller konserter. Jeg er også veldig glad i å lære meg nye ting. I løpet av de siste årene har jeg fått en stor kjærlighet for håndarbeid, da spesielt strikking, så dette er noe jeg bruker mye tid på når jeg bare vil koble av.

Vi benytter anledningen til å ønske Martha lykke til med å hjelpe oppdrettsbransjen til å optimalisere den viktige fôringsprosessen