Mann og dame som smiler i kontorlokaler.

Møt Hedda og Jørgen, våre to nye analytikere

Spillfree har utvidet teamet og ansatt Hedda Mathisen og Jørgen Wisløff som analytikere. Vi opplever økt pågang på kundeleveransene for tiden og leveranseteamet trenger stadig nye fôringseksperter. Hedda og Jørgen jobber med et viktig samfunnsoppdrag for norsk sjømat – nemlig analyse og oppfølging av fiskens spiseatferd og fôring, for å sikre god fiskehelse, velferd og tilvekst.

Hedda Mathisen har vokst opp på Melhus i Trøndelag og er 23 år gammel. Ved siden av jobben i Spillfree studerer hun biologi med marin retning på NTNU i Trondheim.

Jørgen Wisløff er 26 år og studerer Kybernetikk og Robotikk ved NTNU med Havbiokybernetikk som hovedprofil. Han har fra tidligere av fagbrev som Automatiker og jobbet med dette de siste 7 årene.

Vi spurte også de to analytikerne om deres favorittserie og favorittmåltid. Hedda avslørte sin umiddelbart sin svakhet for Harvey Specter og Mike Ross i favorittserien Suits, imens Jørgen lar seg underholde av den norske komiserien Neste Sommer. Førstevalget på tallerken er for Hedda spanske tapasretter, imens Jørgen foretrekker et prima biffstykke til sitt helgemåltid.

Analyse av fôringsvideoer fra oppdrettsmerder og fokus på utvikling av kunstig intelligens

Begge er tilknyttet leveranseteamet i Spillfree der det jobbes med kundeoppfølging og fôringsanalyse. Hedda sitt arbeidsansvar går ut på å analysere fôringsvideoer og fôringsdata fra forskjellige oppdrettsanlegg.

– Jeg får mulighet til å være med i møter med de ulike kundene vi jobber for, der vi diskuterer tiltak som kan gjøres for å optimalisere fôringen og har gode samtaler om status på de ulike lokalitetene. Å ha god kommunikasjon med fôringsoperatørene tror jeg er helt essensielt for å skape en bredere forståelse av fôringsprosessen slik at man sammen kan jobbe mot å maksimere potensialet til fisken og hindre fôrspill, sier Hedda.

Jørgen sitt arbeidsansvar går også ut på videoanalyse av fôringsprestasjoner på oppdrettsanlegg, men skal etter hvert gå over til AI-teamet for å jobbe med kunstig intelligens i fôring.

– Havbruksnæringen er en ung næring, der mange problemstillinger fortsatt står uløst, spesielt på fôring. Kybernetikk og Robotikk er basert på at verden kan modelleres og reguleres etter ønske. Dette synes jeg samsvarer godt med Spillfree sin ideologi om optimalisering av fôring. Jobben med kunstig intelligens i Spillfree passer derfor midt i blinken med tanke på mine ambisjoner, tidligere erfaring og studieprogram, sier Jørgen.

Stor relevans til studieretningen

– Å sette fokus på bærekraftig og miljøvennlig oppdrett har mye å si for fremtiden til næringen, både drifts- og omdømmemessig, og jeg synes det er veldig givende å få være med på denne spennende utviklingen. Biologistudiet har også gitt meg verdifull innsikt i fiskens fysiologi og anatomi, samt økologi, velferdsaspekter og bærekraft, noe som er essensielt å ha forståelse for når man jobber i Spillfree, avslutter Hedda.

Trenger flere kloke hoder til teamet

– Vi er veldig fornøyde med ansettelsen av analytikerne. Det var viktig for oss at vi fikk inn noen med relevant utdanning, forståelse for næringen og interesse for fagfeltet. De gjør en glimrende jobb og vi er glade for å ha de om bord på laget, sier daglig leder Vidar Myhre. Samtidig ser vi et økende kundebehov og interesse for vårt produkt i markedet. Det er derfor viktig for oss fremover å få på plass flere analytikere og kunderådgivere for å imøtekomme markedsbehovet. Vi oppfordrer alle interesserte til å ta kontakt med oss dersom de synes dette høres ut som en spennende mulighet, avslutter Myhre.

null
Lidenskap for teknologi og akvakultur?
Vår visjon er å være en verdensledende leverandør av beslutningsstøtte knyttet til
fôring og biologisk optimalisering innen akvakultur. Spillfree er derfor avhengig
av dyktige og motiverte ansatte, og vi er alltid ute etter dyktige hoder.
LES MER